donderdag 20 maart 2008

Opdracht voor Nederlands.

Een maandag uit het leven van een thuisleerlinge...

's Morgens sta ik om 7.00 op. Ik maak me klaar, en ik eet wat. Dan vertrek ik naar het zwembad om samen met m'n papa baantjes te trekken.

Als we thuiskomen leg ik alles klaar wat mama en ik nodig hebben om Latijn te doen. Bij Latijn zit een dvd, die bekijken we dan samen. M'n mama legt nog wat uit over grammatica.Er zit ook een werkboek bij. Ik maak dan alleen de oefeningen. De woordenschat doe ik ervoor nog, het zijn meestal een stuk of tien woorden. Ook moet ik daarbij afgeleide woorden opzoeken in het woordenboek. Op de pc heb ik een heel goed programma om woordjes te leren! Je kan het programma (gratis) downloaden op http://www.teach2000.nl/ .

En dan heb ik een pauze van ongeveer een half uur. In de pauze zit ik nog even op de pc en drink en eet ik wat.

Voor wiskunde gebruiken we DELTA NOVA van wolters plantyn. Eerst bespreken m'n mama en ik wat ik de vorige keer alleen heb gedaan. Dan kan ik alleen verder met de volgende oefeningen.

Na wiskunde mag ik een half uur op m'n blog werken.De ochtend is al weer bijna voorbij!

We gaan lunchen. Het leukste aan thuisonderwijs vind ik... GEEN vieze brooddoos meer meenemen!!! Soms bakken we pannekoeken, of spiegeleitjes, poffertjes, pizzabroodjes en nog veel meer lekkere dingen! Dit is echt SUPER!! JOEPIE! :-)

Daarna moet ik een taak doen, de ene dag is dat was afhalen/ophangen de andere dag is dat de afwasmachine leegruimen en de tafel afruimen.

Na de taak heb ik weer een uur vrij. Die besteed ik meestal aan knutselen :) , of lezen of haken,....

We doen ook nog geschiedenis op maandagmiddag! Ik gebruik nu een soort encyclopedie (van de bieb) over de grieken en romeinen. Daar staat een stukje tekst in en veel prentjes, de tekst vat ik samen, en soms kopieer of teken ik een kaartje of ander prentje om mijn map wat op te fleuren. Soms werk ik ook mijn tijdbalk bij.

Als ik daarmee klaar ben is het al 17.00!!Dan heb ik weer wat vrije tijd. In die vrije tijd werk ik bijvoorbeeld aan een werkstuk. Nu ben ik bezig over Dick Bruna/nijntje en Annie MG Schmidt, Fiep Westendorp/Jip en Janneke. Of doe ik iets heel anders.

Op maandag dek ik de tafel en gaan we eten.

Zo, dit was een maandag hoe het hier bij ons gaat!

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi!

  Klinkt erg gezellig, deze thuisonderwijsdag!
  Wist je al dat er ook een boekje van Jip & Janneke naar het Latijn is vertaald? Zie hier: http://www.tinyurl.com/3ygdb3

  Groetjes, Mirjam :o) een thuisonderwijs-mama

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,
  Je moeder gaf de link van je blog door, geweldig. Ik blog zelf nog niet maar vind het heel knap dat je dat kan ik moet het zelf eerst leren voordat ik dit aan mijn kinderen kan leren ook je spullen in je winkel vind ik heel gaaf. Ik hoop dat je veel verkoopt, die schort is prachtig, ik moet nodig zelf gaan leren naaien zodat ik ook dat aan mijn dochter mee kan geven. Je inspirerde me enorm. Wow Ik hoop je snel weer eens met je familie te ontmoeten waarschijnlijk in waddinxveen. Heb je tijd om voor die tijd paarse haarspeltjes te haken shamati is dol op paars ik betaal je daar okay? Ik hoor via je moeder wel of dat lukt, ik ben nog niet zo handig met zo'n online shop winkel gebeuren:}. doei saryan een to moeder uit nederland

  BeantwoordenVerwijderen