dinsdag 27 januari 2009

Körperwelten

Op 21 januari 2009 zijn m'n moeder en ik naar de tentoonstelling Körperwelten geweest.

's Morgens vroeg namen we de trein naar Brussel. Na ongeveer 10 min. lopen kwamen we aan bij de kelders van Cureghem. We kochten ons kaartje en mochten naar binnen.

Er waren allemaal vitrines met lichaamsdelen erin zoals; harten, longen, levers, slokdarmen,... Deze lichaamsdelen waren geplastineerd.

Er waren ook voorbeelden van een long van een roker en 'n long van een niet-roker, wat een verschil! Die van een roker was helemaal zwart maar die van een niet-roker nog zo goed als wit!

Meestal lag er dus in die vitrines een gezond en een ongezond lichaamsdeel. Dat was wel leuk om een keer gezien te hebben.

Er waren niet alleen lichaamsdelen, maar ook lichamen die geplastineerd waren. Hier zag je de spieren en botten zitten. Dit verschilde per lichaam, vb. er stond een lichaam dat opgesteld stond als tennisster en daar zag je dan goed de bewegingen en de spieren. Er was ook een gitarist, een zwemmer, enz....

Ik vond het een mooie tentoonstelling (ook al is biologie niet echt mijn ding ;-)!), mooi gemaakt, en het was eigenlijk ook wel kunst!Hier is nog de website van de tentoonstelling.

1 opmerking:

  1. Ik gewaardeerd Biologie over natuurkunde, in het bijzonder ben ik gefascineerd op het leren over hoe onze verschillende soorten systemen in het lichaam werken. Ik ben erg leergierig over hoe de zwangerschap en veroudering plaatsvindt. - Juicy Couture diaper

    BeantwoordenVerwijderen