zaterdag 8 januari 2011

Kinderclub...

Ik ben net thuis van de kinderclub. Elke maand, op de eerste zaterdag van de maand, houden we die in onze kerk.


Op de kinderclub komen er over het algemeen kinderen die niet wekelijks naar de kerk en zondagschool komen.


Vandaag waren er 8 kinderen, wat niet zo erg veel is we hebben wel eens 16 kinderen gehad. Toch was het erg gezellig, en deed iedereen goed mee.


Ik had vandaag de leiding met J., die het ook allemaal regelt. (Wat ze erg goed doet. Als ze het leest: Bedankt!)


Hieronder het basisprogramma dat we hebben;

Kabaaltijd
Welkom
Zingen
Spelletjes
Regels PPS --> iedereen heeft Plezier, iedereen blijft op zijn Plaats zitten en we zijn Stil in de stiltetijd

Stiltetijd
Bidden
Bijbeltekst aanleren
Rustig liedje zingen ;-)
Bijbelverhaal + gesprek
Afsluiting


Snacktijd
Snack + drinken
Knutselen


Meestal is het zo dat we in de kinderclub iets speciaals knutselen. In de zondagschool is het altijd papier, knippen en plakken (iets wat bij het Bijbelverhaal past), in de kinderclub iets nuttigs en algemeen.


Vandaag zijn we bezig geweest met voer voor de vogels. We maakten vetbollen door frituurolie wat te laten smelten (niet te lang ;-)) en dan zaad erdoor roeren. Dat mengsel goten we in plastic bekertjes en we deden er een touw (lus) in.

Als het droog is kunnen ze de vetbol eruit halen door wat heet water op het plastic bekertje te gooien. Dan is hij klaar en kan hij opgehangen worden!
Ik leerde vandaag de tekst aan, dit doen we op een creatieve manier. Ik had allemaal denkwolkjes gemaakt (bijpassend bij de tekst). En daar de tekst op geplakt, dan hing ik ze met een knijper op aan een draad en mochten de kinderen omstebeurt 1 omdraaien. Het was niet zo'n moeilijke tekst dus was hij snel gekend.

Vandaag leerden we deze tekst aan:
"Wordt in uw denken vernieuwt, Romeinen 12:2"

Het is altijd erg gezellig, en leuk om te doen!

3 opmerkingen:

 1. Leuk?
  Het is onzin om kinderen op die leeftijd al te brainstormen.
  Waarom laat je hen niet de vrije keuze? Op die leeftijd is het puur opgedrongen door de ouders en de kerk, ipv dat ze een keuzevrijheid hebben.

  Heel veel respect voor godsdiensten en religies en voor andersmans geloof... voor mij heeft iedereen daar de vrije keuze in.
  Maar kinderen zouden verschillende religies objectief moeten leren, ipv ze een bepaalde richting in te duwen, in de hoop dat ze dat ook nog effectief gaan geloven.
  Nogmaals, veel respect voor het geloof op zich, maar ik word gewoon misselijk van dat pure opdringen aan weerloze kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk stukje heb je geschreven over de kinderclub. Ik geef ook een kinderclub samen met iemand anders en dat is voor kinderen in een bepaalde woonwijk. Veel uit jouw programma komt bij ons ook aanbod. De tekst in stukjes aan een lijntje hangen hebben wij nog niet zo gedaan, dus die ga ik zeker onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goed zo, hoor ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen