dinsdag 8 mei 2012

Barcelona aankomst

Vandaag kwamen we om 16.00u aan in Barcelona. Na ongeveer 5 uur onderweg te zijn geweest (met een aantal stops en op het gemak) kwamen we in de stad waar we 3 dagen zullen doorbrengen.

Onze eerste ervaring met Barcelona: druk! Overal zijn er auto's, motortjes, fietsen en mensen. En we waren natuurlijk het kleine dorpje Anduze en omgeving gewend, dus dit is een hele overgang.
Gelukkig hadden we een gps, anders waren we vast nooit bij ons appartement gekomen.

Even over de temperatuur en het weer: we vertrokken met 15 graden en bewolkt in Anduze, Zuid-Frankrijk. En kwamen in Barcelona, Spanje aan met 26 graden en zon met blauwe lucht!

Ons appartement ligt in de buurt van de Sagrada Familia en dus redelijk centraal. Het appartement valt heel goed mee en is erg mooi, schoon en praktisch ingericht. We zitten in een heel groot rijtjeshuis met ongeveer 5 verdiepingen maar heel hoog. Als we met de lift (heel klein eng ding ;-)) naar de 3e verdieping gaan komen we bij ons appartement.
Het uitzicht van ons balkon...

Na al onze spullen in het appartement gedumpt te hebben, gingen we op voedseljacht. Op naar de winkel! Omdat we eigenlijk ook nog nood hadden aan een stadsplan van Barcelona liepen we via de Sagrada Familia naar een supermarkt die ons gewezen was. En inderdaad was er bij de beroemde kerk een kleine toeristinformation waar we een kaart kregen. We konden gelijk de "grappige" kerk bewonderen van Gaudì en ook de grote rijen toeristen die stonden te wachten om naar binnen te gaan konden we bekijken.
We vonden gelukkig snel een supermarkt en ja, allemaal Spaans (zoals verwacht). Gelukkig konden we er met kennis van Frans, Engels en Latijn wel een klein beetje aan uit en vonden we alle spullen die we nodig hadden.

Terug in het appartement konden we de inductie-kookplaat maar niet aan de praat krijgen (thuis hebben we gas). Maar gelukkig kwam no. 2 op het geniale idee dat je eerst de pan erop moet zetten voordat het warm wordt. Dit hebben we gedaan en daarna konden we heerlijk genieten van spaghetti (die wel flauw was omdat we geen zout hadden gekocht, maar dat terzijde ;-))

Na het eten hadden we eigenlijk nog wel zin in een ijsje :o. Gelukkig zijn hier de winkels volgens mij dag en nacht open en is er hier aan de overkant een klein (vies) Arabisch winkeltje waar ze verpakt ijs verkopen. We genoten allemaal (uitgezonderd no. 4 die een ander ijsje had) van een Magnum...

MMMMmmmm, een lekker einde van een hele leuke dag.

Wat zullen we morgen eens gaan doen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten