maandag 11 juni 2012

NYC

Ik bevind mij nu al een aantal dagen in 'the city that never sleeps'...
We doen hier zoveel en er zijn zoveel nieuwe indrukken dat het moeilijk is om echt alles te vertellen. Op het blog van ons gezin zal er ook het één en ander verschijnen.
Het is hier rond 22.00u en bij jullie normaal rond 4.00u, iedereen slaapt dus ;-). Ik ben gelukkig al wat bijgekomen van de jetlag, nu weet ik pas echt wat een jetlag is, haha...

We huren een appartementje in Brooklyn, best een mooie wijk. Maar we moeten wel vaak anderhalf uur met de metro/subway totdat we "ergens" zijn. Bijvoorbeeld als we naar Manhattan gaan zijn we toch wel een uur onderweg. Opzich is dit niet heel erg, want er is altijd wel wat te zien.

Even in het kort wat we al gedaan hebben.
Vandaag gingen we naar de kerk: hier, in Manhattan heel dicht bij Central park. Wat een belevenis, een Amerikaanse kerkdienst! Heel leuk om deze mee te maken...
Voor de rest van de dag hebben we in Central park gezeten, op 'the great lawn' een groot grasveld.


Gisteren brachten we ook al een bezoek aan Central park (omdat ons verteld was dat er in het weekend het meeste te beleven was), maar toen hebben we meer rondgelopen dan vandaag. We zagen een kasteel: maar niet zo mooi en oud als in Europa, het kwam eerder uit de efteling ;-), er was wel mooi uitzicht vanaf die toren.
De dag ervoor bezochten we Chinatown; indrukwekkend! We waanden ons in China...
's Middags aten we in een klein chinees restaurantje, erg lekker en met stokjes ;-).


Hierna zijn we nog heel even Times Square opgelopen op zoek naar de tourist information. Times square is dus waar je bij New York City aan denkt: gele taxi's, billboards, hordes mensen, wolkenkrabbers...De tweede dag in New York (donderdag) hadden we last van de jetlag en zijn we in de buurt gebleven. 

Zo even een kleine update! Welterusten...

Oh ja, we aten de echte Amerikaanse oreo cookies. Met mint-chocolade smaak...
mmmmmm....

1 opmerking:

 1. Wat een hoge gebouwen of wolkenkrabbers,
  je zou er duizelig van worden.
  Het is wel een donker koekje.
  Je zal wel erg moe zijn van alle indrukken.
  Mooi al de foto`s die je maakt.
  Daar geniet ik ook van.Ook van je verhalen hoor!
  Lifss oma

  BeantwoordenVerwijderen