donderdag 13 december 2012

DIY Stoffen december versiering


Al een heel tijdje liggen deze foto's klaar om een DIY van te maken. Nu is december al half weg en dringt de tijd wel ;-).
Deze maand ben ik helemaal into natuurlijk kleuren! Ik heb een klein beetje genoeg van het standaard rood/groen, alhoewel het soms toch heel mooi kan zijn. Voor mij toch dit jaar alleen natuurlijke kleuren...

Hieronder volgt een stap voor stap handleiding om tot dit te komen:3x2 vierkanten stof
Lint/touw
Vulling
Spelden
Naaimachine
Patroon (teken zelf een patroon van een ster, rondje, hartje of gebruik je eigen fantasie)


1. Ontdek je naaimachine! Probeer verschillende steken die je toch nooit gebruikt uit. Stik rechte lijnen op 3 van de 6 vierkanten. Het mooiste is om veel verschillende steken te gebruiken, om de rust nog een  beetje te bewaren heb ik er af en toe een gewone rechte steek tussen gestikt.
2. Nu gaan we een sandwich maken, leg neer: je gestikte vierkant, hierop het touw/lint, hierop het niet-gestikte vierkant, als laatste je patroon, dit speld je vast met een speld of 2.3. Leg dit onder het naaimachien en stik rondom de papieren patronen. 
Zorg dat het touw/lint mee is gegaan en dat je sandwich heel blijft. 
LET OP! Stik ze niet helemaal dicht, anders weet je niet hoe je ze moet keren... 
Na het naaien knip je de overtollige stof weg, (knip ongeveer een 0,5 cm langs de gestikte lijn) zodat er niet teveel stof in de weg zit als je moet keren. 
4. Knip de vulling in kleine stukjes en prop deze in de figuren. Dan rest alleen nog het dichtnaaien van de opening met de hand, liefst met een onzichtbare steek. (Voor verduidelijking: klik hier voor invisible stitch)

En nu het leukste: ophangen! Zoek er een leuk plekje voor...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten