maandag 1 november 2010

Amsterdam - dag 1

Vandaag waren we in Amsterdam!
In een half uurtje waren we bij de P+R bij de Amsterdam Arena. Dan kan je dus bij die arena parkeren en krijg je ov-kaartjes gratis erbij, (het kost maar 6 euro voor 24 uur). Dus veel goedkoper dan in de stad zelf.


Vandaag stonden het Rijksmuseum en het Van gogh museum op de planning.

Eerst gingen we naar het Rijksmuseum. Er stond echt een HELE lange rij!

Maar we zijn toch maar in de rij gaan staan. Niet heel het museum was open i.v.m. verbouwingen, alleen de Philipsvleugel waar alle bekende schilderijen hingen. Die van Rembrandt, Vermeer,... Ook de nachtwacht kon je bewonderen, wauw wat een schilderij! Niet alleen de nachtwacht was mooi, maar ook een heel aantal anderen.
Nadat we het Rijksmuseum hadden bezocht gingen we picknicken in een speeltuintje op het Museumplein. Ook maakten we foto's bij levensgrote letters in het woord Amsterdam.

Hierna gingen we naar het Van Gogh Museum, wat ook echt de moeite waard is. Hier stond helemaal geen lange rij en konden we zo naar binnen lopen. Er was ook heel wat voor de kinderen te doen, zoals een audio-toer met een verhaal door Frank Groothof en een hele leuke speurtocht. Er was natuurlijk ook een gewone audio-toer voor volwassenen, maar daar hebben we geen gebruik van gemaakt.

Er staan echt superveel schilderijen van Van Gogh, deze staan op de eerste verdieping. Wij hebben ook alleen de eerste verdieping gedaan, de andere verdiepingen waren nog andere schilders.
Ik vond allbei de musea wel leuk, maar de schilderijen van Van Gogh vind ik de mooiste door de mooie kleuren en dingen die Van Gogh schilderde.

Hierna was het al rond 16.00u geworden en gingen we naar de Albert Cuypmarkt. Deze markt is er alle dagen van 09.00u-18.00u. Het was best koud dus we zijn er even doorgelopen. En hebben wat stoffenwinkels bekeken, waar we ook nog wat hebben gekocht. Ook zijn we nog in een hele leuke kledingwinkel geweest.

Ik had nog allerlei adresjes opgeschreven, maar daar zijn we (nog) niet aan toe gekomen. Misschien morgen nog.
O ja, we zijn ook nog gaan eten in een zgn. soepbar. Het was erg gezellig ingericht, en de soep was natuurlijk ook super lekker. De Soepwinkel was de soepbar waar we gingen eten, op de site staat ook het adres etc.

Het was erg gezellig vandaag! Morgen gaan we nog een daagje doen, dan gaan we waarschijnlijk het Anne Frank huis en het Joods Historisch museum bezichtigen.

1 opmerking: