woensdag 26 januari 2011

Piano openbaar examen


Vandaag had ik piano examen, omdat ik nu in L3 (derde jaar lagere graad) zit had ik openbaar examen. Openbaar, dus iedereen is welkom...

Ik werd vanmiddag toch wel zenuwachtig, want dat is in zo'n mooi zaaltje met een nog mooiere vleugel... En dan nog voor publiek + je moet je zelf aankondigen.

Ik vond het wel goed gaan, alleen het aankondigen niet zo. Ik had een soort van black-out, haha ja nu kan ik erom lachen maar op dat moment niet.

Mijn programma bevatte 4 stukken, 3 opgelegde/verplichte werken en 1 gewoon stuk.
Ik speelde 2 opgelegde studies van Duvernoy. Een studie is een stuk waar een bepaalde techniek wordt aangeleerd, meestal erg eentonig. En een opgelegd werk van C. Barrat wat Jokes noemt. Het opgelegde werk kregen we 3 weken van te voren en moesten we alleen instuderen, dus zonder de hulp van de pianoleerkracht.
Ook speelde ik nog een March van J.S. Bach.

Het is niet helemaal mijn stijl deze muziek, maar ik vind piano spelen wel erg leuk. En omdat ik nu klassiek piano volg in de muziekacademie zijn het deze stukken. En een klassieke basis is altijd goed, toch?

Zo, dat was een heel verhaal over mijn examen. De resultaten krijg ik denk ik pas volgende week, in de les. Ik ben erg benieuwd!

Volgende week (2 februari) heb ik viool examen, dus klaar ben ik nog niet voor dit trimester. ;-)

Trouwens, die foto is niet in de muziekacademie ;-). Maar we waren een keer in een hele grote muziekwinkel waar deze rode piano in stond.

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow ik zou t niet kunnen voor publiek hoor.t aankondigen al helemaal niet.weet je niet of je al wel geslaagd bent of krijg je alles pas volgende week te horen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Jedidja,
  Mijn Juf piano
  (de oudere leerlingen) die hadden ook exames piano maar nog niet voor publiek ... en ik begin nu met SS Bach, Classics to modern 1 en ... vergeten !

  BeantwoordenVerwijderen