maandag 28 maart 2011

Twee zwierige lenterokjes!

2 zwierige rokjes met hetzelfde patroon...

Met behulp van Mme Zsazsa en m'n moeder ontstond het patroon van het rokje. Ik maakte er een 1/3 cirkelrok van, zodat hij niet "te zwierig" zou worden. Eerder maakte ik ook al een cirkelrok, maar dit was een hele. Ik tekende 'm toen over van een bestaande rok. (Trouwens die boord die eronder aan zit bij de hele crikelrok is er al weer af. Ik vond het echt niet mooi, en de lengte viel best mee toen ik 'm aan deed.)

Maar nu "to the point", ik ging 2 lenterokjes laten zien.
Allebei zijn ze van gratis en gevonden stofjes.

De eerste heb ik zelfs gemaakt uit een oude rok van m'n moeder.


En de tweede maakte ik van een lap stof die ik ergens in een tas vond. Dit is hele speciale stof, de naam weet ik niet precies. Wel weet ik dat het al zo oud is, dat je het nergens meer kan kopen. :-)


Deze rokjes zijn echt super gemakkelijk en snel te maken. Ik vond het patroon tekenen wel even lastig, maar als je weet hoe het zit is je patroon zo klaar. Je kan het met elastiek of rits maken, deze zijn allebei met rits gemaakt. Dat valt toch net iets mooier, maar dan ben je natuurlijk wel iets langer bezig.

2 opmerkingen:

  1. Dat zijn zeker leuke rokjes geworden!leuk ook omdat het je niets gekost heeft

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Supermooie rokjes! Ik heb het patroon van mijn tas van cut out and keep (http://www.cutoutandkeep.net/projects/anthropologie-inspired-bag)
    liefs,
    Iris

    BeantwoordenVerwijderen