maandag 4 juli 2011

Aardbeienlimonade!


Ik kocht 4 bakjes verse aardbeien op de markt en ook suiker en maakte lekkere aardbeiensiroop.

Mijn moeder heeft een tijdje geleden een weckketel/sap-pan gekocht in de kringloopwinkel. En zij maakte eerder al citroenmelisse-siroop en bramensiroop. Nu leek mij aardbeiensiroop ook wel erg lekker, dus maakte ik deze ook.

Eerst heb je sap nodig, het is erg gemakkelijk met zo'n sap-pan, maar het kan natuurlijk ook op andere manieren (zie google ;-)). Daarna heb ik het sap een beetje warm laten worden in een pan en loste daar de suiker in op. Ik doe 500 gram suiker op 1 liter sap.
Daarna giet je het warm in steriele (heeeeeel belangrijk!) flessen. Ik leg eerst de flessen in gekookt water (in de gootsteen) en dan laat ik het zo even staan. Na een tijdje laat ik het water weglopen en doe er weer nieuw gekookt water bij. Weer even laten staan en met een schone theedoek afdrogen, laat de binnenkant even drogen door ze op de kop te zetten. Nu heb je steriele flessen! (edit: mijn mama vertelde mij nog dat je zo niet helemaal steriele flessen krijgt, deze flessen kan je niet jaren bewaren. Bij ons gaat het nogal snel op ;-). ) Dit is erg belangrijk omdat je anders je sap niet kan bewaren. Daarna giet je het sap in de flessen en sluit je je flessen goed af.

Maak een mooi label of download er hier een.

Wij mengen de siroop met water of spuitwater, ongeveer 1 delen op 7.
Lekker!


2 opmerkingen:

  1. mmmm ziet er goed uit. Neem je de volgende keer als je naar Nederland komt er 1 mee ;-)
    Overigens ligt het kussentje van Rhode nog steeds bij ons.
    Gr tante Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een ontzettend leuke flessen zijn dat, de sap ziet er ook lekker uit! (:

    BeantwoordenVerwijderen