woensdag 14 september 2011

Feest inspiratie!

Aan het begin van de maand was het een en al feest. Mijn zusje en mijn mama waren jarig.

Dus redenen genoeg om enkele creative ideeën tot uitvoering te brengen...

Als eerste was mijn zusje jarig, dus daar begon ik mee.
Ik had 2 zelfgemaakte cadeautjes (gehaakt gsm-hoesje + gehaakte oorbellen) gegeven en dan nog 3 gekochte cadeautjes. Om het leuk te geven maakte ik 5 zakjes in verschillende maten. Ook gaf ik er nog een kaartje bij, die zat vast aan het grootste zakje met een gepimpte knijper.


Mijn zusje gaf een high tea... 
En het was heerlijk weer op haar verjaardag, dus hebben we lekker buiten kunnen genieten van alle lekkere dingen.
Ik had op voorhand al allemaal ideeën verzameld en uitgevoerd om te versieren, zoals pom pom's van zijdepapier en een soort lampion van stof. 
Wij hebben buiten op het terras een pergola, dus daar konden alle dingen mooi aan hangen. Het was erg leuk om ze te zien waaien op de wind, erg gezellig!
En wat is nu een feest zonder cupcakes? Onvolledig!Dus maakte ik ook nog cupcakes. Gewoon naturel, volgens mijn eigen recept. Met een topping van bramenbotercrème. Met heerlijke bramen uit eigen tuin. Mmmmmm....


Toen het feest afgelopen was zag het er zo uit. Een vies tafelkleed, want ja we deden chocoladefondue. 
En een paar dagen erna was het weer feest! Mijn mama was jarig...

Dit gaf ik haar:


3 doosjes met een zelfgemaakt cadeautje in, en nog een zelfgemaakt pakje. In de doosjes zaten gehaakte oorbellen en 2 armbandjes. En in het zakje zat een pennenzakje voor 1 pen wat ik zelf naaide.

Maar het pennenzakje was wel gemaakt naar een hint van m'n mama: "ik zou wel graag een zakje willen om 1 pen in te doen, zodat ik die niet telkens kwijt ben in mijn tas". U vraagt, ik maak ;-).

Op deze foto zie je nog een klein beetje de gehaakte oorbellen die ik en voor mijn zusje maakte en voor m'n moeder. Ik had eerst gewoon iets gehaakt, en daarna heb ik dat kleine stukje haakwerk in waterlijm (gewoon vloeibare lijm met een beetje water in een potje) gestopt. Na het drogen maakt ik er een ringetje aan wat ik dan weer aan zo'n oorbellenhaakje bevestigde.


Nog meer inpak-inspiratie nodig? Hieronder nog een foto van bijna alle pakjes (ook die van mijn broertje en zusjes) die ik inpakte.
2 opmerkingen:

  1. Wat een creativiteit, leuk! Vraagje: hoe maak je de pompoms?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er allemaal chique uit! Ook mooie vakantiefoto's!!

    groetjes Judith

    BeantwoordenVerwijderen