maandag 27 februari 2012

Glutenvrij?

Mijn eerste experiment met glutenvrije koekjes...

Pas hadden we een gezin op bezoek waarvan er een paar glutenallergie hadden. Ik zag gelijk een uitdaging: namelijk koekjes bakken zonder gluten. (Wat zijn gluten?)

Na een halve pot pindakaas en de suikerpot leeg gemaakt te hebben konden de koekjes in de oven. Ikzelf lust eigenlijk geen pindakaas en vind het ook er stinken :o. Maar toen de koekjes na 10 minuten oven in mijn mond belanden vond ik ze erg lekker en knapperig. 

Ter illustratie:


Ook benieuwd naar het recept? Ik zal het hieronder met jullie delen...

1 cup pindakaas
1 cup suiker
1 ei
1/2 teaspoon bicarbonaat (baking powder)
snufje zout
event. vanille essence

Kneed de pindakaas en suiker samen tot er geen suiker meer te zien is (dit kan met een lepel oid). Voeg het ei toe. Als laatste de bicarbonaat, zout en eventueel vanille essence toevoegen. Balletjes kneden en op de bakplaat plat duwen met een lepel tot koekjes. Voor versiering kan je met een vork wat streepjes trekken.

8-10 minuten in een oven van 180°C

5 opmerkingen:

  1. Zodra ik weer een oven heb ga ik deze maken. Lijken me erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mm ziet er lekker uit! en oh leuk dat je daar ook ben geweest :) mijn camera is een nikon D3100

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. Grappig! Ik heb dezelfde camera...
      Maar nog lang niet zulke mooie foto's en video's als die van jou...

      Verwijderen