maandag 25 juni 2012

Starbucks
Ik ben eigenlijk een starbucks fan, ookal lust ik geen koffie ;-). Vorige week, als afsluiter van NYC gingen we wat drinken bij Starbucks. Omdat ik de laatste dagen een beetje zonder of weinig wifi zat blog ik er nu pas over. 
Maar terug naar Starbucks, ik moet iets bekennen: ik had eigenlijk nog nooit de Starbucks koffie geproefd. Shame on me! 
Nu ging ik het toch wagen en nam een Caffe Latte met Pepermint flavor. En wat ik ervan vond? Lekker, echt heerlijk. Nu kunnen we dit bijna geen koffie meer noemen (door de flavor die erdoor zat), maar ik heb toch voor de eerste keer koffie gedronken ;-).

Wisten jullie dat ze er ook kinderbekers hebben, voor chocolademelk o.i.d.? Die zijn heel schattig…
En wisten jullie ook dat het hier in Amerika veel goedkoper is? 

2 opmerkingen:

 1. Lieve Jedidja,
  Je moet de koffie maar goed proeven
  en bekijken dan kan jij ze namaken.
  Liefs en een hèle fijne tijd.
  OmaO.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welke Starbucks-koffie is koosjer? Joodse site geeft antwoord


  Een beker Frappuccino? Onrein. Pure chocolade: koosjer. De orthodox-joodse Amerikaan Uri Ort zocht uit welke Starbucks-producten hij en zijn geloofsgenoten wel en niet mogen consumeren. Op zijn website KosherStarbucks geeft hij tekst en uitleg, meldt Trouw.

  Een smoothie met koosjere ingrediënten kan in orde lijken, maar kan toch onrein zijn. De kan waaruit de drank is geschonken en het mes dat is gebruikt om het fruit te snijden, kunnen in de vaatwasmachine besmet raken. Op KosherStarbucks.com laat Ort weinig te raden over: daar markeert hij zo veel moeilijk producten uit het assortiment met groene en rode stickers. Geloofsgenoten hoeven enkel vooraf hun keuze te controleren. In de 'Gids voor Starbucks-dranken' weidt hij breed uit over de vaatwasmachines van het bedrijf. Die wassen op 180 graden - warm genoeg om hygiënisch te reinigen, maar ook dermate heet dat bekers niet-koosjere substanties absorberen.

  Even van CIP geplukt, altijd handig om te weten..:)
  Groetjes
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen