woensdag 14 november 2012

Chocomousse




Het ultieme recept voor chocomousse...
Goedgekeurd door het hele gezin incl. oma. 

Ingrediënten
  • 200 g pure chocolade
  • 6x eigeel
  • 6x eiwit
  • 100g suiker
  • 375ml room

Werkwijze
  • Smelt de chocolade au bain marie. 
  • Scheid het eigeel en de eiwitten.
  • Doe het eigeel in een grote mengkom en klop ze los samen met de suiker. Giet de suiker in delen bij het dooiermengsel. Klop alles tot er een schuimige bleke massa ontstaat.
  • Giet de gesmolten chocolade bij het eiermengsel. Spatel alles door elkaar.
  • In een andere kom klop je de eiwitten tot een vast schuim. 
  • Spatel het schuim voorzichtig en geduldig onder het chocolademengsel. Voeg het in delen toe!
  • Schenk de room in een mengbeker en klop deze half op. Het mag geen slagroom worden.
  • Spatel de luchtige room door het mengsel, giet vervolgend alles over in een serveerschaal en laat de mousse enkele uren opstijven in de koelkast.



Geniet ervan!



1 opmerking: