maandag 24 september 2012

Crumble








Het allergemakkelijkste dessert ooit! Crumble...

Het recept:

(Bak)pruimen
150g bloem
150g suiker
150g boter

  1. Was de pruimen en snij ze in de helft. Leg ze in een ovenschaal met de bolle kant naar beneden. Strooi er een klein beetje suiker. 
  2. Ga verder met het kruimeldeeg, gewoon alle ingrediĆ«nten mixen. Wat ik altijd doe is een klein beetje met de mixer/vork en daarna gewoon met je handen kneden tot een kruimelig deeg. Soms is het wat te plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe. 
  3. Strooi het kruimeldeeg over de pruimen en bak 30 min. in een voorverwarmde oven van 180°C. 
Makkelijker dan dit is er niets. Gewoon de drie stappen volgen en je hebt een overheerlijk dessert. Eet het direct als het uit de oven komt met wat ijs. MMMMmmmm....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen